Poseidon Korean Drama

Salam semua...


Drama Poseidon berlatar belakangkan tentang hidup seorang lelaki,Kim Sun Woo lakonan Choi Siwon yang menyertai pasukan khas laut yang dikenali sebagai Poseidon. Drama ini ditayangkan di saluran KBS dan mempunyai 16 episode. Tayangan perdana drama ini untuk saluran KBS World pada 10 Oktober 2011 jam 9 malam.


Drama ni sudah pun ditayangkan di Korea sebanyak 6 episode,tetapi tak berapa mendapat sambutan walaupun drama ni merupakan drama Korea yang pertama mempunyai jalan cerita mengenai pasukan maritim. Drama ni mempunyai barisan pelakon yang mantap seperti Choi Siwon yang sebelum ni berlakon dalam drama Oh My Lady dan Lee Si Young yang pernah berlakon dalam drama dan filem.

Salah seorang ahli TVXQ iaitu Yunho akan menjadi cameo dalam drama ni.So,bagi yang dah lama nak tengok Yunho berlakon balik.Jangan lupa saksikan drama ni  setiap ISNIN & SELASA jam 9 malam di KBS World

Salah satu OST untuk drama ni dinyanyikan oleh ahli BEAST iaitu Yoseob yang bertajuk No.Lirik lagu ni sangat best. OST yang lain tak sure sangat sebab baru dapat discover yang satu ni je.


p.s : drama ni start malam ni lah kiranya ye. =]

Comments

  1. tak dapat sambutan hangat di korea walaupon choi siwon berlakon?waaaaa!!!!gempak apa....mal;angnya,episod satu pon tak dapat tengok...
    :'(

    ReplyDelete
  2. org Korea tak tgk pelakon sgt kot..tgk jalan cerite nye.. =]

    nnti kat maaduu.com ade la tu..hehe.

    ReplyDelete
  3. Tak kenal sesape pun dalam ni. Haha~ Nampak sangat tak tahu pasal Korean artis.

    *tutup muka dgn tudung

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit