Botak Menawan!!!

Salam semua..

David Beckham sesuai kalau ada rambut

Hari ni nak cerita pasal BOTAK.Entry ni khas untuk lelaki ye.Ke ada perempuan yang BOTAK jugak.hehe.Syuk ada terbaca satu artikel pasal BOTAK ni dan artikel tu cakap 12% perempuan kat Malaysia ni suka lelaki BOTAK.Agak sikitlah kan peratusan dia sebab 12% je,maknanya perempuan kat Malaysia ni suka lelaki yang berambutlah kan.Syuk first time BOTAK masa tingkatan 3,itu pun potong mata 4,kiranya yang paling tak BOTAK,kalau paling BOTAK mata 1.Kena potong sebab kena denda,biasalah zaman remaja ribena.Lagi satu artikel tu cakap,tak semua lelaki BOTAK ni nampak elok kalau diaorang BOTAK.Ada muka macam pelik je kalau lelaki tu BOTAK,ada yang memang kacaklah kalau dia BOTAK.Memang cairlahkan kalau si GADIS ni pandang diaorang.


Mawi pelikkan kalau ada rambut.Tengok cerita Magika.

Ada banyak tips untuk penjagaan rambut ni tapi syuk tak ambil banyak.Ni tipsnya :

  • Penjagan rambut perlu lebih teliti selepas akil baligh sebab minyak semula jadi dari rambut mula keluar scara aktif.Sekurang-kurangnya 2 kali sehari.[Jujur,syuk pun sehari sekali,tak mampu nak beli syampu tiap-tiap bulan]
  • Amalkan pemakanan seimbang sebab 90& komponen penting rambut ialah protein.Rambut juga memerlukan vitamin A,B kompleks, C & D.Sebab tu syarikat syampu banyak buat iklan yang syampu diperkaya dengan vitamin supaya rambut lebih kuat bagai tu.
  • Elakkan garu kulit kepala tapi galakkan urut kulit kepala supaya darah dapat berjalan lancar dekat kepala.
  • Elakkan guna banyak jenis produk syampu.Kalau guna Sunsilk jangan tukar-tukar Clear ke, Rejoice ke.syuk guna sunsilk.korang?
Bolehlah kan tips ni.Membantu ke?So,untuk GADIS di luar sana,korang prefer lelaki BOTAK atau berambut dan LELAKI diluar sana,korang lebih kacak BOTAK atau berambut.Kongsi-kongsi la pandangan ye.

p/s : sory kalau entry cam ape-ape je sebab da balik hostel susah nak online,WiFi kat hostel cam haram.

Comments

  1. Botak memang menawan!..heheheh..

    ReplyDelete
  2. sharifah amani pon pernah botak..hehe..botak memang menawan..

    rambut wan pon berminyak dan kering..itulah,suka sangat tukar2 syampu..

    ReplyDelete
  3. ezzu raza : nampak la menawan..profile pic pon botak kan..huhu

    wan : pergi yun nam hair care utk rawatan..huhu.

    ReplyDelete
  4. kalau rambut krenting baek botak..nmpak macho.hohoho

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Only Love Korean Drama