Acer Iconia : Teknologi Baru dari Acer

Salam semua..

Untuk pengguna Acer semua,nantikan kemunculan terbaru tablet PC daripada Acer Inc.[promote habis-habisan,padahal tak guna Acer pun]Acer Iconia ni adalah tablet PC yang dual screen,selalunya kan  semua orang tengok tablet PC yang sekeping je kan,tapi Acer buat macam laptop.Sekarang memang famous tablet PC ni.Specification untuk Acer Iconia ni pun boleh tahan gempak jugak.Untuk pencinta teknologi




Operating system : Windows 7
CPU                         : Inter Core i5
Storage                    : 640-750GB
Display                    : Two 14-inch LCD
Weight                     : 2.8kg


Feature yang gempak kat Acer Iconia yang first Acer Ring.Dia macam bentuk bulat dan korang kena letak 5 jari korang dekat screen bawah,baru keluar bentuk ring.Kalau korang letak 4 jari je,ring tu takkan keluar.


nilah Acer Ring

Second feature adalah virtual keyboard tapi yang ni macam dah biasa jugaklah untuk tablet PC yang lain.Yang lainnya,korang kena letak kedua belah tapak tangan korang,barulah virtual keyboard tu keluar.

virtual keyboard

Feature yang ni rasanya paling best.SocialJogger.Selalunya korang punya laptop kan ada keyboard je,tapi yang acer Iconia ni boleh letak social network korang.Kalau sesiapa yang guna tweetdeck,diaorang tau..

  sebelah kanan FB,Youtube,Filck
 
Banyak lagi feature yang BEST dalam Acer Iconia ni.Memang bestlah kan kalau dapat ni,tapi rasa mesti agak leceh sebab dual screen,Pening nak tengok.huhu.Harga untuk tablet PC ni belem tahu lagi kat Malaysia tapi for sure mahal kan sebab tengok la feature dia,memang superb..

Nak tengok lagi feature yang best pasal Acer Iconia ni..

 


Comments

  1. orang kata laptp ACER ni x tahan lama..x tahu betol ke x..

    ReplyDelete
  2. kumbang jingga : sudah tentu..tapi dye buat yg tahan lame nye battery kot..
    wan : tak pernah gne lagi brand Acer.tapi kat Msia ramaikan gne..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit