Selamat Tahun Baru Cina

Salam semua..
 



Esok tahun baru cina.yeah.macam sambut je.Maknanya petang ni diaorang makan besar.Siapa yang ada kawan cina tu bolehlah mintak ang paw dengan limau.Tu benda wajib tiap-tiap tahun baru cina.Seronokkan duduk kat Malaysia ni,semua perayaan kita cuti even tak berapa nak sambut.Sempena tahun baru cina ni,Astro ada buat channel khas untuk Raya Cina,channel 338,Zhi Zun daripada 3-17 Februari.Time Hari Raya pun astro ada bagi channel free jugak.Kira fair and square lah.Tahun ni tahun arnab.Siapa tahun arnab?Syuk tahun monyet.Orang cina akan cakap akan tahun arnab dengan slang cina mereka "2011 is a leybiit year.[takde apeape unsur ok].Syuk tak ramai pun kawan cina.Dekat sekolah menengah dulu adalah dalam 3 orang je.Dah satu batch,agak rapatlah.Yang bestnya kalau time moon cake festival,ada sorang kawan cina tu,dia bawak moon cake banyak.Time prep dia pergi tiap-tiap kelas then dia bagi kitaorang rasa moon cake tu.Dia tu,dahla paling pandai kat batch kitaorang,baik baik lak tu.Best sebenarnya ada kawan lain agama ni kan?Dah-dah,cukup cerita.Jom layan lagu raya.




SELAMAT TAHUN BARU CINA KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA especially CHINESE..

GONG XI FA CAI

HAPPY LUNAR NEW YEAR

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Only Love Korean Drama